Bloemverhaal: levensverhaal en eerbetoon met bloemen

Een bloemverhaal is een persoonlijk verhaal over iemands leven. Dit laat ik ontstaan vanuit mijn gevoel en passie. Het is fantastisch om intuïtief met bloemen een geschreven verhaal te kunnen visualiseren en bekrachtigen. Zodat iemands levensverhaal nog meer binnenkomt en je op de diepere laag kunt voelen wat met alleen woorden niet uitgedrukt kan worden.

Ik vertel hoe iemands leven is (geweest) en maak unieke eigenschappen zichtbaar met behulp van de kleur en vorm van de bloemen. Een bloemverhaal is meer dan een bloemstuk, het is eerder een bloemlandschap. Het is een bijzonder cadeau, iets wat je bijvoorbeeld samen geeft als eerbetoon aan een dierbare.

Een bloemverhaal past bij alle soorten vieringen en gelegenheden, als je stil wilt staan bij het leven. Bijvoorbeeld tijdens een speciale verjaardag, viering van een jubileum, behalen van een diploma, als je gezond verklaard bent of afscheid van een geliefde neemt.

Afstemming


Als je een bloemverhaal over iemand wilt laten maken, plannen we een afspraak waarin jij over hem/haar kunt vertellen. Tijdens dit gesprek luister ik naar jou en stem ik me af op de energie van de betreffende persoon. Dit alles verwerk ik tot een verhaal, dat ik vervolgens zichtbaar maak in de vorm van een bloemcreatie. In mijn hoofd krijg ik dan al een beeld te zien van het bloemwerk. Ik communiceer als het ware met behulp van de bloemen. In mijn bloematelier schik ik de bloemen en schrijf ik het verhaal met de hand op papier. Een handgeschreven verhaal is veel krachtiger en persoonlijker.

Bloemwerk en verhaal op papier


Ik maak intuïtief een bloemstuk of boeket en geef daarbij het verhaal op papier mee of lees het verhaal voor tijdens het bezorgen. Bij een uitvaart is er ook de mogelijkheid dat ik het verhaal vertel tijdens de dienst, zo neem ik de nabestaanden mee op het levenspad van de overledene.

Blijvende herinnering

Een bloemstuk is tijdelijk, het verhaal samen met foto’s van het bloemverhaal is een blijvende herinnering aan een dierbaar moment.